Moslim Mokhtar kijkt met afschuw naar aanslagen: Doet me wel heel veel pijn

Moslim Mokhtar kijkt met afschuw naar aanslagen: "Doet me wel heel veel pijn"

15-04-2017 10:56
27

Youness Mokhtar keek dinsdag met veel afschuw naar de gebeurtenissen rondom het duel tussen Borussia Dortmund en AS Monaco. De aanvaller van PEC Zwolle ervaart 'veel pijn' bij het zien van terroristische aanslagen door zijn geloofsgenoten. 

De spelersbus van Dortmund was doelwit van een aanslag, voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd. "Nu wordt dus ook de voetballerij getroffen. Niet dat ik nu banger ben, maar dit doet me wel heel veel pijn", aldus Mokhtar - moslim - tegen de Stentor. De vleugelspeler benadrukt dat de aanslagen niets met zijn geloof te maken hebben. "Dit is een aanslag op de mensheid. Ook in de selectie van Dortmund zitten moslims en deze terroristen hebben het nu op hun broeders gemunt. Dat vind ik onbestaanbaar en heeft niets van doen met de islam.''

Het overgrote deel 'goede moslims' veroordelt de aanslagen. "Er zijn miljarden moslims in de hele wereld. Echt, 99 procent is vredelievend en keurt alle vormen van terreur glashard af", zegt Mokhtar. "Islamitische Staat zoals ze zichzelf noemen, heeft niets met onze godsdienst te maken. Maar in de westerse wereld komt er daardoor wel steeds meer weerstand tegen de islam. Angst heeft de wereld in zijn greep en daar word ik verdrietig van."

Overwinning 
Het duel tussen Dortmund en Monaco vond een dag later doorgang. Dat deed Mokhtar goed. "Het is al verbijsterend genoeg dat de sportwereld nu ook in gevaar is. Die terreurcellen willen alleen maar aandacht en krijgen dat op het grote voetbalpodium. Als er niet gespeeld was, dan hadden ze hun zin gekregen. Nu heeft de sport overwonnen."

Lees meer: Emotioneel bericht Bartra: 'Ik hoop dat we in vrede kunnen leven zonder oorlogen'