Manchester City dankt Kompany en assistkoning De Bruyne, Koeman dendert door

15-04-2017 20:22
2

Ronald Koeman dendert door in de Premier League. Everton won met 3-1 van Burnley, terwijl Manchester City ook won en landskampioen Leicester City puntenverlies leed.

Southampton - Manchester City
Manchester City was met 0-3 te sterk voor Southampton. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Vincent Kompany maakte zijn eerste goal in 608 dagen, waarna Leroy Sané en Sergio Agüero de wedstrijd in het slot gooiden. Twee keer kwam de assist van Kevin De Bruyne. Door de zege klimt Manchester City naar de derde plek.

Everton - Burnley
Everton heeft de achtste thuiszege op rij geboekt. De ploeg van Ronald Koeman won met 3-1 van Burnley. Van harte ging dat niet. Everton kwam op voorsprong door Phil Jagielka, maar moest kort daarna incasseren door een benutte strafschop van Sam Vokes. Door een eigen doelpunt en een goal van Romelu Lukaku kwam het alsnog goed voor Koeman, die plek vier in zicht ziet komen.

Crystal Palace - Leicester City
Leicester heeft kostbare punten laten liggen. Het kwam bij Crystal Palace niet verder dan 2-2. De Engelse landskampioen kwam vroeg op voorsprong door Robert Huth en na rust verdubbelde Jamie Vardy de voorsprong, maar gaf het daarna volledig uit handen. Yohan Cabaye maakte in de 54e minuut de aansluitingstreffer en een minuut nadat Patrick van Aanholt was gewisseld, maakte Christian Benteke gelijk.

Stoke City - Hull City
Stoke City heeft verder afstand genomen van de degradatiezone. De ploeg won op eigen veld met 3-1 van Hull City, dat nog vol aan de bak moet om uit de problemen te blijven. De 3-1 kwam tot stand door treffers van Marko Arnautovic, Peter Crouch en Xherdan Shaqiri.