'Vertrek uit Eindhoven definitief: PSV wil niet praten over nieuw contract'

'Vertrek uit Eindhoven definitief: PSV wil niet praten over nieuw contract'

04-05-2017 07:59
28

PSV neemt in de zomer afscheid van Andrés Guardado. Het Eindhovens Dagblad is daar zeker van. Contractverlenging is op dit moment sowieso niet aan de orde. De verbintenis van de 31-jarige Guardado loopt door tot de zomer van 2018. 

Guardado zelf staat in principe open voor nóg een seizoen in de Eredivisie, weet het ED, maar uit het feit dat PSV momenteel niet wil praten over een nieuw contract 'spreekt een duidelijk signaal', schrijft de krant. De onttroonde landskampioen lijkt de weg vrij te maken voor een zomerse transfer. 

De Eindhovenaren zijn bereid om mee te werken aan een vertrek. Guardado, die nog graag eens in de Major League Soccer wil spelen, hoeft geen groot bedrag op te leveren. Met Jorrit Hendrix heeft PSV de natuurlijk opvolger van de Mexicaan reeds in huis. 

Naast Guardado zullen er waarschijnlijk méér spelers vertrekken bij de nummer drie van de Eredivisie. Zenit Sint-Petersburg gaat zich mogelijk opnieuw melden voor Davy Pröpper. Backs Jetro Willems en Santiago Arias lijken sowieso af te stevenen op een afscheid.