PSV-leiding in shock: De beerput gaat opengetrokken worden

PSV-leiding in shock: "De beerput gaat opengetrokken worden"

06-05-2017 14:07
26

PSV-directeur Toon Gerbrands sluit niet uit dat er in de komende dagen en weken méér meldingen komen van seksueel misbruik. Zaterdag  pakte de Volkskrant groot uit met een groot artikel over jeugdspelers die daar in het verleden slachtoffer van zijn geworden. 

Het gaat om gevallen bij PSV en Vitesse. De Eindhovenaren hebben inmiddels een speciaal meldpunt geopend, vertelt Gerbrands voor de camera van Omroep Brabant. "Die meneer is bij me geweest, dat zijn verschrikkelijke verhalen. Hij heeft daarna een hele mooie carrière gehad. Maar hij wil voorkomen dat andere kinderen hetzelfde meemaken. Hij vermoedt dat de dader nog leeft."

Het zou hem niet verbazen wanneer er de komende periode méér meldingen komen. "Wat er in Engeland is gebeurd, kan hier ook gebeuren. Als club hebben we een extra meldpunt ingericht waar mensen zich kunnen melden. Als we een melding krijgen gaan we er heel zorgvuldig mee om."

Het PSV-slachtoffer in kwestie wil anoniem blijven. Ook over de identiteit van de dader is niets bekend. "Dat ligt bij de Volkskrant. Het zou best kunnen dat er de komende weken nog meer verhalen gaan komen hierover. (...) De beerput gaat opengetrokken worden", aldus Gerbrands. 

Lees ook: PSV komt met officiële reactie op seksueel misbruik: 'Leed is onbeschrijflijk'