Klaassen: Zelfs wedstrijden tegen amateurs konden we niet winnen

Klaassen: "Zelfs wedstrijden tegen amateurs konden we niet winnen"

30-05-2017 21:34
61

Davy Klaassen vond het aanvankelijk moeilijk om zich aan te passen aan de speelstijl van Peter Bosz. Althans, het was een kwestie van oefenen want het ging niet vanzelf.

Dat zegt de Ajax-aanvoerder in Het Seizoen van Ajax op FOX Sports. Toen Bosz werd aangesteld als opvolger van Frank de Boer, wist Klaassen nog niet heel veel van hem. "Ik wist wel dat hij voor aanvallend voetbal stond en dat hij graag dominant wil spelen. Verder liet ik het op me afkomen", aldus Klaassen. 

"Hij was heel duidelijk in zijn visie en wat hij wilde. In het begin was dat wel vrij lastig nog. Het idee was hartstikke goed, alleen het was wel frustrerend dat we het nog niet veel hadden gedaan op die manier. Alles moest kloppen. Als het niet klopt loop je je een ongeluk. Dat deden we op de training en zelfs wedstrijden tegen amateurs konden we niet winnen", aldus Klaassen.

Bosz zei in zijn eerste week al tegen zijn selectie dat als er spelers waren die twijfelden, ze hun vinger konden opsteken en vertrekken. Niemand deed dat. "Uiteindelijk heeft het ertoe geleid tot waar we nu zijn", besluit Klaassen.