'Ruzie verjaagt Bosz naar Dortmund: trainer drong aan op vertrek van Ajax-viertal'

'Ruzie verjaagt Bosz naar Dortmund: trainer drong aan op vertrek van Ajax-viertal'

06-06-2017 07:00
100

Het aanstaande vertrek van Ajax-trainer Peter Bosz naar Borussia Dortmund heeft mede te maken met een 'onwerkbare situatie' binnen de technische staf van de Amsterdamse club. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdag. Bosz en zijn vaste rechterhand Hendrie Krüzen kwamen in de afgelopen maanden lijnrecht tegenover Dennis Bergkamp, Hennie Spijkerman, Carlo l'Ami en Bjorn Rekelhof te staan. 

Nadat de concrete belangstelling voor Bosz vanuit Duitsland bekend werd, vond er in de Arena spoedberaad plaats. Daarin bleek volgens het AD dat blijven bij Ajax geen optie meer was. De situatie in de technische staf van de club is onwerkbaar geworden. Bosz is blijkbaar 'klaar' met vier leden uit zijn technische staf. Hij stelde algemeen directeur Edwin van der Sar voor een keuze: zij eruit of ik eruit. 

Breken met Bergkamp, Spijkerman, L'Ami en Rekelhof was voor Van der Sar geen optie. Het zou al het gehele seizoen gerommeld hebben in de staf van Ajax. De successen in de Europa League maskeerden de onvrede. Spelers van Ajax bevestigden afgelopen week off the record dat Bosz en Krüzen zelfs amper contact meer hadden met de overige stafleden. 

De verwachting is dat Bosz dinsdagmiddag om 14.30 uur gepresenteerd wordt door Dortmund. Hij ondertekent een tweejarig contract. Krüzen wordt bij de Bundesliga-grootmacht zijn assistent.