Dortmund bevestigt: Bosz ondertekent tweejarig contract in Duitsland

Dortmund bevestigt: Bosz ondertekent tweejarig contract in Duitsland

06-06-2017 13:00
101

Peter Bosz is officieel de nieuwe trainer van Borussia Dortmund. De Duitse grootmacht bevestigt dinsdag dat de 53-jarige trainer, die overkomt van Ajax, een tweejarig contract heeft ondertekend.

Bosz wordt dinsdagmiddag om 15.15 gepresenteerd in het Signal Iduna Park, meldt Dortmund. De Duitse club maakt met het officiële statement een einde aan de gigantische stroom met Bosz-berichten, die vrijdag serieus op gang kwam. Hij is in Dortmund de opvolger van de ontslagen Thomas Tuchel.

Dortmund doet geen mededelingen over de afkoopsom die wordt betaald voor Bosz, maar volgens meerdere bronnen gaat het om een bedrag tussen de drie en vijf miljoen euro. In het kielzog van Bosz vertrekt ook zijn vaste rechterhand Hendrie Krüzen naar Duitsland.

Bosz kwam afgelopen zomer van Maccabi Tel Aviv naar Amsterdam. Onder zijn leiding werd Ajax in het seizoen 2016/2017 tweede in de Eredivisie, in de achtste finales van de KNVB Beker uitgeschakeld en finalist in de UEFA Europa League. Hij is na Bert van Marwijk de tweede Nederlander die aan het roer komt te staan bij Dortmund.