Chelsea wil van topscorer Costa af: 'Heb een berichtje gehad van Conte'

Chelsea wil van topscorer Costa af: 'Heb een berichtje gehad van Conte'

08-06-2017 06:50
45

Diego Costa mag vertrekken bij Chelsea. De topscorer van de landskampioen van Engeland onthulde dat woensdagavond zelf, kort na de interland tussen Spanje en Colombia (2-2). Chelsea-manager Antonio Conte zit blijkbaar niet meer op Costa te wachten. 

"Ze willen me niet meer. Conte heeft me een berichtje gestuurd. Hij zei dat hij komend seizoen niet op mij rekent. Het is zonde. Ik heb het bericht doorgestuurd naar mensen binnen de club die er over beslissen, maar het is duidelijk. De manager wil me niet meer", aldus de 26-jarige spits tegenover de aanwezige pers. 

Wedden

Meer odds

"Mijn relatie met de trainer is het hele seizoen al slecht geweest. Ik ben momenteel nog speler van Chelsea, maar ik moet een nieuwe club gaan vinden", vervolgde Costa, die in Londen een contract heeft tot medio 2019. "Atlético Madrid? Het zou leuk zijn om terug te keren, maar het is moeilijk om vier á vijf maanden niet spelen", doelde hij op het transferverbod van de Spaanse grootmacht. Atlético mag tot januari 2018 geen nieuwe spelers registreren. 

In januari 2017 werd al volop gespeculeerd over een vertrek van Costa bij Chelsea. Chinese clubs werden toen in verband gebracht met hem. De international speelde tot op heden 120 wedstrijden voor The Blues. Daarin was hij 58 keer trefzeker.