Koeman komt met naam in Ajax-trainerszoektocht: 'Niet onlogisch'

Koeman komt met naam in Ajax-trainerszoektocht: 'Niet onlogisch'

10-06-2017 06:50
25

Ronald Koeman heeft zijn column in De Telegraaf Michael Laudrup naar voren geschoven als goede kandidaat voor het trainerschap van Ajax. Volgens de Everton-manager kent de Deen de filosofie van Johan Cruijff.

Koeman speelde met Laudrup samen in het Dream Team van FC Barcelona dat onder leiding stond van Cruijff. 'Een van de mannen die destijds onder Johan onze aanvallende stijl goed begreep was Michael Laudrup. Toen ik hem een paar jaar terug in de Premier League actief zag als coach van Swansea City, vond ik het mooi dat ook hij daar opviel met de manier waarop zijn ploeg speelde', schrijft Koeman in De Telegraaf. 'Swansea speelde aantrekkelijk voetbal en durfde ook tegen de grote clubs echt te voetballen.'

'Ik heb geen idee of hij tot de kandidaten behoort bij Ajax na het toch plotselinge vertrek van Peter Bosz, die dicht bij het voetbal van Johan wilde komen bij Ajax.
Maar ik zou het niet onlogisch vinden als men naar Laudrup kijkt. Ik heb al vaker gezegd dat het opvallend is hoeveel spelers, die onder Johan bij Barcelona hebben gewerkt, trainer zijn geworden. En de meesten dragen ook zijn voetbal-dna uit', aldus Koeman, die ook met spelers als Pep Guardiola samenspeelde in dat Barcelona-team van begin jaren negentig.