Litmanen geniet: Ik bekijk de stad niet als toerist, maar als Amsterdammer

Litmanen geniet: "Ik bekijk de stad niet als toerist, maar als Amsterdammer"

17-06-2017 13:20
cw
Steef Bouwman 4

Jari Litmanen heeft nog altijd een 'heel speciale band' met Amsterdam, laat hij op de website van Ajax weten. De voormalig sterspeler van de Amsterdammers komt nog vaak in de hoofdstad. "Zo vaak zelfs, dat mensen zich afvragen of ik hier weer woon."

"Ik was 21 toen ik hier voor het eerst kwam. In Amsterdam werd ik volwassen. Voor mij is Amsterdam nooit uit mijn systeem gegaan. Ik ben Amsterdammer. Zo voel ik dat tenminste. Ik bekijk de stad niet als toerist, maar als Amsterdammer", zegt Litmanen op de website van Ajax. De ex-middenvelder geniet van de kleine dingen. "Zoals het ringelen van een tram of lentezonnetje op een terrasje."

"Weet je wat het is?", vervolgt Litmanen. "Ik ben fysiek misschien wel weg, maar in mijn hoofd ben ik altijd in Amsterdam." Litmanen is inmiddels 46 jaar oud en stopte zes jaar geleden met voetballen. Tussen 1992 en 1999 en 2002 en 2004 was de Fin actief bij Ajax. In de tussentijd speelde hij voor onder meer FC Barcelona, Liverpool en Malmö. Zijn laatste club was HJK Helsinki.