Update: Juventus bedenkt zich na medische keuring: transfer toch afgeketst

Update: Juventus bedenkt zich na medische keuring: transfer toch afgeketst

18-07-2017 20:29
23

Juventus gaat zich versterken met Patrik Schick. De Tsjechische spits van Sampdoria is donderdag medisch gekeurd door de kampioen van Italië. Schick kost Juventus ruim 25 miljoen euro, melden Italiaanse media. 

Onder meer La Gazzetta dello Sport weet dat de international een clausule van 25 miljoen in zijn contract heeft staan. Omdat Juve met Sampdoria is overeengekomen dat het transferbedrag over drie jaar verspreid betaald kan worden, is de formatie uit Genua er in geslaagd om een iets hoger bedrag te bedingen. 

Schick werd vanochtend rond 10.00 uur gekeurd in Turijn, laat Juve weten. Later op de dag komt De Oude Dame hoogstwaarschijnlijk met het nieuws dat de aanvaller officieel is vastgelegd. Dan wordt ook bekend voor hoeveel seizoenen hij tekent. 

De 21-jarige Schick maakte tijdens zijn debuutseizoen in Italië elf competitietreffers. Eerder werd hij gelinkt aan onder meer Arsenal, Tottenham Hotspur en AS Roma. 

Update 20.29 uur: Een verrassende wending: de transfer van Patrik Schick is van de baan. Tijdens de medische keuring van de spits hebben de artsen van Juventus twijfels gekregen. De clubleiding van de Italiaans kampioen ging daarop opnieuw in gesprek met Sampdoria. Juventus wilde het transferbedrag omlaag hebben, maar daar wilde Samp niets van weten. Het gevolg is dat de transfer volledig van de baan is.