'Sampdoria ziet af van 'dominante' Sneijder; speler wilde 70% procent inleveren'

'Sampdoria ziet af van 'dominante' Sneijder; speler wilde 70% procent inleveren'

02-07-2017 12:20
38

Sampdoria heeft geen interesse meer in Wesley Sneijder. De recordinternational van het Nederlands elftal was bereid om maar liefst zeventig procent van zijn salaris in te leveren om bij de Serie A-club te komen voetballen, maar de Italianen zien het niet meer zitten. Met name het 'karakter' van Sneijder zorgde intern voor discussie.

De Italiaanse krant Il Secolo XIX schrijft dat er binnen Sampdoria verdeeldheid was over de interesse in Sneijder. De middenvelder was bereid om fors in te leveren, maar het salaris dat Sneijder in Italië dan zou verdienen, ligt alsnog ver boven het onlangs ingestelde salarisplafond van 1,1 miljoen euro. Bij Galatasaray verdient Sneijder momenteel vijf miljoen per jaar.

Sampdoria heeft volgens de krant advies gevraagd aan de mensen die dicht bij Sneijder staan. De club vreest het karakter en sterke leiderschap van Sneijder. Sampdoria wil niet eenzelfde situatie meemaken als met Antonio Cassano, wiens contract begin dit jaar ontbonden is. De Italiaanse spits zorgde regelmatig voor ophef binnen de club.

Sampdoria wil voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt. Bij Internazionale was Sneijder belangrijk op het veld, maar had hij daarbuiten moeizame relaties met diverse spelers waaronder Zanetti, Milito en Cambiasso, met wie hij nauwelijks sprak. Sampdoria is extra voorzichtig en heeft mede vanwege het 'dominante' karakter van Sneijder besloten om van hem af te zien.

Daarmee blijven er nog diverse andere opties open voor Sneijder. Uit Rusland is er interesse van Zenit Sint-Petersburg en ook uit Amerika en het Midden-Oosten is er belangstelling. Na de vakantie wil Sneijder de knoop doorhakken.

Lees ook: 'Sneijder heeft clubs voor het uitkiezen; carrière Yolanthe weegt mee'