'Faber en Jans naar Noorwegen om Nederlandse spits te bekijken'

'Faber en Jans naar Noorwegen om Nederlandse spits te bekijken'

06-07-2017 14:08
27

FC Groningen heeft in de zoektocht naar een nieuwe spits zijn oog laten vallen op Lars Veldwijk. Dat meldt Dagblad van het Noorden donderdag.

Woensdag was trainer Ernest Faber niet aanwezig bij het eerste oefenduel van Groningen in de voorbereiding omdat hij een nieuwe spits aan het bekijken was. Nu beschikt de regiokrant over de informatie dat Faber samen met technisch manager Ron Jans naar het Noorse Alesund is gevlogen. Daar speelt Veldwijk, die dan ook zeer waarschijnlijk bekeken is door het duo.

FC Groningen hoopt deze week nog een nieuwe spits aan te trekken om daarmee de transferzomer (voorlopig) te beklinken. Veldwijk zou de opvolger moeten worden van Mimoun Mahi, waarvan de club verwacht dat hij deze zomer nog gaat vertrekken. Afgelopen winter was de aanvaller ook al dichtbij een transfer naar Engeland.

Veldwijk spelet sinds dit kalenderjaar voor Aalesund na een mislukt verblijf bij het Belgische Kortrijk en bij Nottingham Forrest in Engeland. Ondertussen spendeerde hij ook nog een jaar op huurbasis bij PEC Zwolle, waar hij veertien Eredivisie-treffers maakte.