Update: Milan bevestigt zevende zomeraankoop en betaalt 24 miljoen euro

7 juli om 15:23

AC Milan blijft deze zomer maar met miljoenen strooien. De zevende zomerversterking is in aantocht: Andrea Conti komt voor 24 miljoen euro over van Atalanta Bergamo.

De rechtsback is donderdagmiddag in Milaan gearriveerd om de medische keuring af te leggen en de laatste details af te ronden. AC Milan nam al een voorschot op de transfer door een foto van de 23-jarige verdediger met een Milan-sjaal te plaatsen. Waar Conti naar Milaan trekt, bewandelt Matteo Pessina de omgekeerde weg: hij vertrekt naar Atalanta Bergamo.

Vrijdag wordt de transfer waarschijnlijk definitief afgerond. Conti is dus de zevende miljoenenaankoop van Milan. Eerder kwamen Mateo Musacchio, Ricardo Rodriguez, Hakan Calhanoglu, André Silva, Fabio Borini en Franck Kessie al over. Met de 24 miljoen euro die de club voor Conti heeft betaald meegerekend, heeft Milan al 150 miljoen euro uitgegeven deze transferperiode.

Update 7/7 15.23: Het is rond: AC Milan heeft Andrea Conti binnen. De 23-jarige rechtsback komt voor 24 miljoen euro over van Atalanta Bergamo, nadat hij vrijdag zonder problemen door de medische keuring kwam. Conti tekent in San Siro een vijfjarig contract, tot de zomer van 2022. Hij is de zevende miljoenenaankoop van Milan deze zomer.

Foto: screenshot officiële website Milan