Gewilde Room vertrekt bij Vitesse: 'Dit is zijn eigen keuze geweest'

Gewilde Room vertrekt bij Vitesse: 'Dit is zijn eigen keuze geweest'

12-07-2017 11:07
19

Eloy Room gaat vertrekken bij Vitesse. De doelman heeft besloten om zijn contract niet te verlengen. Room ligt nog één jaar vast in Arnhem. Het ligt daarom voor de hand dat Vitesse de international van Curaçao deze zomer verkoopt. 

De 28-jarige sluitpost heeft zijn werkgever laten weten dat hij géén nieuwe verbintenis gaat signeren. "Iedereen heeft ambitie, zowel de speler als de club Vitesse. Er is ook veel interesse voor hem", aldus Henk Fraser in gesprek met Omroep Gelderland. De trainer zou Room graag willen houden. Hij heeft daar met de keeper over gesproken. "Room weet hoe ik over hem denk, maar dit is overduidelijk zijn eigen keuze geweest."

Vitesse trok onlangs Remko Pasveer aan. Mocht Room tóch blijven, dan gaat er dus één ervaren doelman op de bank belanden. "We hebben de twee volwaardige keepers wel nodig, ik wil zo goed mogelijk beslagen ten ijs komen", zegt Fraser. 

"We spelen ook heel veel wedstrijden. En daarnaast vind ik dat spelers moeten kunnen omgaan met concurrentie. Daar had ik vroeger al mee te maken en daar kon ik prima mee omgaan. En als ik dat kan, moeten zij dat zeker kunnen." The Liverpool Echo schreef dinsdag dat Everton belangstelling heeft voor Room