'Monaco vindt Kongolo geen Mendy en gaat voor back na mislukte Sevilla-deal'

'Monaco vindt Kongolo geen Mendy en gaat voor back na mislukte Sevilla-deal'

01-08-2017 11:05
42

AS Monaco heeft met Terence Kongolo en Jorge al twee linksbacks in de selectie, maar wil zich toch nog op de transfermarkt begeven voor een opvolger van de naar Manchester City vertrokken Benjamin Mendy. Dat meldt France Football.

De kampioen van Frankrijk heeft zijn oog laten vallen op Aston Villa-verdediger Jordan Amavi. De 23-jarige linksback was deze zomer dichtbij een transfer naar Sevilla, maar doorstond de medische keuring niet, tot groot ongenoegen van de club uit het Championship. Sevilla trok de stekker uit de transfer en Aston Villa zit nu met een speler die niet meer bij de club wil zijn.

France Football meldt nu dat AS Monaco de Fransman een uitweg wil bieden. De club is er niet van overtuigd dat Kongolo, die in de voorbereiding ook als centrale verdediger speelde, de aanvallende capaciteiten van Mendy kan evenaren en bovendien liet de van Feyenoord overgekomen verdediger tijdens het Champions Trophy-duel met Paris Saint-Germain zien defensief bij vlagen kwetsbaar te zijn. Jorge wordt bovendien nog niet klaar geacht om een vaste basisspeler bij de club te worden.