Cocu boort Maher-hoop de grond in: 'Dat hebben we eerder gecommuniceerd'

Cocu boort Maher-hoop de grond in: 'Dat hebben we eerder gecommuniceerd'

08-08-2017 07:10
45

Ook na het vertrek van Davy Pröpper lijkt er voor Adam Maher geen toekomst te zijn weggelegd in Eindhoven. PSV-trainer Phillip Cocu laat in gesprek met het Brabants Dagblad weten dat de situatie van de middenvelder onveranderd blijft. 

Eerder maakte de club duidelijk dat Maher mag vertrekken. De vijfvoudig Oranje-international, die nog voor een jaar vastligt in Eindhoven, kreeg zelfs geen rugnummer toebedeeld. "We hebben al eerder gecommuniceerd wat onze verwachtingen zijn. We gaan nog steeds van het scenario uit dat Adam vertrekt bij PSV", aldus Cocu.

"Mocht de situatie aan het einde van de transfermarkt niet veranderd zijn, dan zullen we weer met elkaar om de tafel gaan", vervolgt de trainer. Maher zelf weet ook dat de kans klein is dat hij nog bij PSV aan de bak komt. "Al kan er in het voetbal alles heel snel veranderen", zegt de 24-jarige middenvelder. "Dat zie je wel aan de transfer van Davy, ik wist er niets van. Dus natuurlijk zou ik ook gewoon bij PSV kunnen blijven. Ik voel me goed op dit moment. Maar ik wil wedstrijden kunnen spelen, dat is nu het belangrijkste voor mij."

Vanwege het in 2018 aflopende contract van Maher, wil PSV hem deze zomer graag van de hand doen. Sporting Portugal en Osmanlispor werden eerder in verband gebracht met Maher, die PSV zo'n twee miljoen euro op kan leveren.