PSV baalt van eSporter: We hebben gevraagd of hij een Ajacied is

PSV baalt van eSporter: "We hebben gevraagd of hij een Ajacied is"

11-08-2017 08:23
32

PSV heeft eSporter Tony Kok ontslagen, omdat hij niet eerlijk is geweest in de gesprekken voor zijn presentatie. Dat stelt manager marketing en media Guus Pennings in gesprek met De Social Podcast van het Algemeen Dagblad.

Kok werd in juli na twee dagen ontslagen als eSporter. "Wij leerden Tony kennen als een leuke, nette, keurige jongen. Dat vind ik overigens nog steeds", vertelt Pennings. Meteen na de presentatie van Kok kwamen er pro-Ajax en anti-PSV tweets naar boven. "Niet handig, maar bij ons in het eerste elftal hebben we ook spelers die zijn opgegroeid in Rotterdam en die vroeger misschien sliepen in een Feyenoord-pyjama."

De essentie van de snelle breuk is dat de eSporter niet eerlijk is geweest in de gesprekken met PSV. Pennings: "We wisten vooraf dat hij uit Amsterdam komt en hebben gevraagd of hij een Ajacied is. Dat betekent niet dat wij hem niet aanstellen als dat zo is, maar we willen het wel graag weten. Tony en zijn management hebben daar ontkennend op geantwoord: hij was helemaal geen Ajacied. Dat is in essentie wat wij hem kwalijk hebben genomen."

Lees ook: eSporter heeft begrip voor PSV-ontslag en geeft tekst en uitleg: "Wist ik niet"