'Gezeik omdat Feyenoord geen kampioen werd. Tegen Ajax liepen ze de polonaise'

'Gezeik omdat Feyenoord geen kampioen werd. Tegen Ajax liepen ze de polonaise'

18-08-2017 16:55
31

Excelsior moet de wedstrijd tegen Feyenoord van vorig seizoen uit het systeem zien te krijgen. De Kralingers treffen de landskampioen zondag op eigen veld opnieuw. Vorig seizoen werd het er 3-0 en voorkwam de ploeg van Mitchell van der Gaag het kampioenschap van Feyenoord.

"Dit is een heel andere wedstrijd, onder heel andere omstandigheden", zegt Van der Gaag tegen het Algemeen Dagblad. "Het duel van vorig jaar is deze week besproken, niet meer dan dat. Nu moet het snel weer uit onze gedachten. Het gevaar is dat de jongens die er vorig seizoen bij waren de druk voelen dat we nu weer hetzelfde moeten doen. De spanning moet niet te groot worden. Mijn spelers moeten ook van de wedstrijd genieten."

Excelsior heeft toegezegd het kunstgras te sproeien, vorig jaar werd dit bewust niet gedaan. Middenvelder Luigi Bruins: "Natuurlijk is er een verschil tussen een nat en een droog kunstgrasveld. Als de zon een kwartiertje schijnt, is het veld echter alweer droog. Dan heb je er dus alleen wat aan tijdens de warming-up. Ik vind het sowieso allemaal een beetje gezeik. Het is aangewakkerd omdat Feyenoord hier vorig seizoen geen kampioen werd. Maar toen we gelijkspeelden tegen Ajax liepen ze de polonaise omdat we niet gesproeid hadden."