'Bij ons niet gemeld, het is werkelijk te gek voor woorden en onaanvaardbaar'

'Bij ons niet gemeld, het is werkelijk te gek voor woorden en onaanvaardbaar'

24-08-2017 09:22
22

De Graafschap-spits Anthony van den Hurk baarde maandag opzien door een racistische uitlating van een gefrustreerde gokker te delen met de buitenwereld. De spelersvakbond VVCS is verbaasd door het voorval.

Van den Hurk had net de 2-2 gemaakt tegen Jong PSV, waarna de gokker zijn frustraties botvierde. 'Jij walgelijke bruine klootzak....die goal heeft me veel geld gekost stuk vuil!!!', las hij op zijn Facebook-account. De VVCS laat aan de Gelderlander weten verrast te zijn.

Wedden

Meer odds

"Ik kijk er eerlijk gezegd van op, want ik heb in het profvoetbal nog niet eerder van zo'n voorval gehoord. Het is werkelijk te gek voor woorden en onaanvaardbaar", zegt VVCS-directeur Louis Everard.

Everard sluit niet uit dat dergelijke gevallen vaker voorkomen. "Misschien maken voetballers het alleen nooit openbaar. Ik kan me wel die idioten herinneren die in 2016 de tuinen van een paar Feyenoord-spelers (Marko Vejinovic en Michiel Kramer, red.) binnendrongen, maar een geval zoals nu bij Van den Hurk is ons niet eerder gemeld."