'Ajax heeft beet: verloren zoon keert terug naar Amsterdam'

'Ajax heeft beet: verloren zoon keert terug naar Amsterdam'

27-08-2017 22:45
32

Het Algemeen Dagblad weet het zeker: Siem de Jong keert terug naar Ajax. De 28-jarige middenvelder komt over van het Engelse Newcastle United.

Marcel Keizer vertelde zondagmiddag nog dat hij niet verwacht dat er nog spelers bij gaan komen. Het AD meldt enkele uren later echter dat De Jong terugkeer naart Amsterdam. De clubleiding ziet in hem een versterking vanwege zijn diepgang op het middenveld. Volgens Ajax ontbreekt zo'n type in de middenlinie. 

Drie jaar geleden werd De Jong door Ajax juist verkocht aan de Premier League-club. In Engeland kwam hij, mede door blessures, niet uit de verf. Vorig seizoen werd de middenvelder verhuurd aan PSV. Ook daar had hij moeite om fysiek op de been te blijven.

Deze zomer haalde de club al Klaas-Jan Huntelaar terug naar Amsterdam. Ook keepers Benjamin van Leer en Kostas Lamprou werden aangetrokken. De nieuwe verdediger Luis Manuel Orejuela en Max Wöber maakten zondag deel uit van de wedstrijdselectie voor het duel met VVV-Venlo (0-2). Wöber maakte tien minuten voor tijd zijn debuut.