Update: 'Nantes is van plan om Menig direct naar League One door te sturen'

Update: 'Nantes is van plan om Menig direct naar League One door te sturen'

31-08-2017 12:44
20

Queensy Menig keert Ajax definitief de rug toe. Volgens De Telegraaf is de 22-jarige vleugelaanvaller verkocht aan het Franse FC Nantes.

Menig werd de afgelopen twee seizoenen nog verhuurd aan PEC Zwolle en keerde deze zomer terug in Amsterdam. De buitenspeler had echter weinig perspectieven in de Johan Cruijff Arena en PEC wilde hem wederom op huurbasis overnemen. Eerder al werd gemeld dat Dinamo Moskou achter hem aanzat. De Russen waren bereid om aan de vraagprijs van circa vijf ton te voldoen, maar tot een transfer kwam het destijds niet.

Welke transfersom Nantes heeft betaald voor Menig en voor hoeveel seizoenen hij heeft getekend bij de huidige nummer vijftien van de Ligue 1, is vooralsnog onbekend. Menig kwam de afgelopen twee seizoenen tot 49 officiële wedstrijden namens PEC Zwolle. Hierin wist de buitenspeler vijftien keer tot scoren te komen.

Update 12.44: FC Nantes is van plan om Menig direct te verhuren. Dat meldt 20 Minutes donderdagmiddag. Oldham Athletic, een club uit de League One, zou kandidaat zijn om de vleugelaanvaller in te lijven. In Engeland moet Menig wennen aan een competitie die veel fysieker is dan de Eredivisie.