Hoogma verdedigt 'teleurstellend veel' vertrekkers: 'Onze filosofie en beleid'

Hoogma verdedigt 'teleurstellend veel' vertrekkers: 'Onze filosofie en beleid'

01-09-2017 12:27
12

Heracles Almelo-trainer John Stegeman is teleurgesteld over het grote aantal basisspelers dat deze zomer is vertrokken. Vijf vaste krachten verlieten Heracles.

"Vijf is veel, pittig en ook wel teleurstellend, want je kunt niet verder bouwen", vindt Stegeman in Tubantia. De trainer zag Samuel Armenteros, Thomas Bruns, Mike te Wierik, Justin Hoogma en Robin Gosens vertrekken. "We waren ver in het teamproces, nu beginnen we opnieuw. Veel jongens moeten een plekje veroveren. We gunnen het alle spelers om stappen te maken en als je kijkt naar de clubs waar ze heen gaan, is het een compliment voor ons. Ze gaan alleen, als het goed gaat. Voor ons is het lastig, maar ook een uitdaging."

Voor directeur Nico-Jan Hoogma keert met het einde van de transferperiode de rust terug. "Niet alleen op het bureau, maar ook bij de trainers en in de spelersgroep", zegt Hoogma. "Er is de afgelopen maanden veel gebeurd. Vanaf nu weten we waar we aan toe zijn."

"Onze filosofie en beleid is dat we spelers opleiden, zodat ze daarna een stap kunnen maken, dat zie je bij Robin en Justin en dat blijft zo", legt Hoogma uit. "Samuel is een ander verhaal, we hebben elkaar een jaar geholpen. Hij scoorde 19 keer voor ons, nu heeft hij zijn buitenlandse transfer gemaakt."