Van Dijk krijgt duidelijke boodschap: 'Dat is niet iets wat de manager je geeft'

Van Dijk krijgt duidelijke boodschap: 'Dat is niet iets wat de manager je geeft'

14-09-2017 22:15
8

Het is nog de vraag of Virgil van Dijk komend weekend de volgende stap op weg naar eerherstel bij Southampton kan zetten. Manager Mauricio Pellegrino wil niet zeggen of de Nederlander zijn rentree maakt in het duel met Crystal Palace.

Van Dijk deed maandag negentig minuten mee met de reserves van Southampton, maar maakte daarin bepaald geen onuitwisbare indruk. Het was zijn eerste optreden sinds 22 januari. Door een knieblessure én de transferperikelen liet hij maandenlang verstek gaan. De verdediger stond in de belangstelling van Liverpool, Chelsea en Manchester City, maar hij kwam niet weg.

Wedden

Meer odds

Pellegrino laat in het midden of hij Van Dijk weer bij de selectie haalt. "Virgil heeft goed getraind en hij heeft negentig minuten gespeeld bij de reserves. Maar we zullen vrijdag een besluit nemen of hij in de wedstrijdselectie zit", laat de Argentijn weten. Een rentree betekent hoe dan ook niet dat de Oranje-international de aanvoerdersband terug krijgt.

"In mijn ogen is het iets wat je moet verdienen en niet iets wat de manager je geeft", aldus Pellegrino. "Je kan sowieso geen aanvoerder zijn als je niet speelt. Maar natuurlijk is Virgil een van de leiders van de selectie."