Open sollicitatie bij Ajax, Feyenoord en PSV: 'Ik kan meedraaien met de top drie'

Open sollicitatie bij Ajax, Feyenoord en PSV: 'Ik kan meedraaien met de top drie'

15-10-2017 09:35
28

Ryan Thomas verwacht dat hij aan zijn laatste seizoen bij PEC Zwolle bezig is. De 22-jarige Nieuw-Zeelander hoopt volgende zomer de stap te zetten naar een Nederlandse topclub, al sluit hij ook een subtopper bij voorbaat niet uit.

"Ik zie mezelf echter als iemand die wel met de top drie mee kan draaien", zegt Thomas tegen Never Offside. Hij speelt dit seizoen voor het eerst centraal op het middenveld bij Zwolle. In acht Eredivisie-duels was hij goed voor een goal en een assist. "Het begin is in ieder geval goed en ik hoop dat ik dat kan volhouden, maar voor mij is het duidelijk dat ik een hoger niveau aan kan."

"Ik denk dat na dit seizoen het juiste moment zal zijn", vervolgt Thomas, die sinds 2013 actief is in Overrijssel. "Als alles dit seizoen gewoon goed gaat en als ik niet geblesseerd raak, even afkloppen, dan is dat het moment om de volgende stap in mijn carrière te zetten. Dan wordt het toch wel echt tijd om weer eens uit m'n comfortzone te stappen."

Afgelopen zomer was er ook al interesse, stelt Thomas. "Er waren een aantal Engelse clubs die navraag hadden gedaan, maar die werden niet serieus. Clubs uit de subtop van Nederland waren wel wat serieuzer, maar die haakten af doordat ik in het verleden nogal wat fysieke problemen heb gehad. Daarom waren ze niet bereid de prijs te betalen die PEC vroeg."