'Conte is er klaar mee en zet Chelsea-aankoop van 35 miljoen in de etalage'

'Conte is er klaar mee en zet Chelsea-aankoop van 35 miljoen in de etalage'

17-10-2017 14:58
13

Chelsea-manager Antonio Conte heeft geen vertrouwen in Michy Batshuayi en is dan ook bereid om de Belgische spits in januari te laten vertrekken. Dat meldt The Telegraph dinsdag. Eigenlijk stond Batshuayi in augustus al op de nominatie om de Premier League-kampioen te verlaten. 

Conte had Fernando Llorente op het oog als vervanger van de Rode Duivel. Op het allerlaatste moment besloot Llorente echter om bij Tottenham Hotspur te tekenen. The Blues konden op deadlineday geen vervanger meer vinden voor Batshuayi en dus is de 24-jarige spits nog altijd actief op Stamford Bridge.

Waarschijnlijk is het in januari alsnog einde verhaal voor de oud-speler van Olympique Marseille en Standard Luik. Conte wil dat de clubleiding geld vrijmaakt voor een ervaren spits die kan rouleren met Alvaro Morata. The Telegraph weet dat er een lijstje met drie kandidaten klaarligt: Jamie Vardy (Leicester City), Christian Benteke (Crystal Palace) en Richmond Boakye (Rode Ster Belgrado). 

In juli 2016 betaalde Chelsea ruim 35 miljoen euro om Batshuayi in te lijven. Tijdens zijn debuutseizoen scoorde de Belg negen keer.