Van Halst krijgt trainerssuggestie: Ja, maar zo zijn er nog veel trainers vrij

Van Halst krijgt trainerssuggestie: "Ja, maar zo zijn er nog veel trainers vrij"

18-10-2017 14:23
13

Directeur van FC Twente Jan van Halst heeft woensdag gereageerd op het ontslag van René Hake als hoofdtrainer bij de club. De beleidsman vindt dat de selectie goed genoeg is om niet in de huidige situatie te zitten.

"We hadden meer overtuiging in het team willen zien. En de samenstelling van de selectie is niet alleen mijn verantwoordelijkheid, maar gebeurt in samenspraak. Daarover hebben ook de scouting en de technische straf meegesproken", wordt Van Halst geciteerd door Tubantia. "Deze selectie is goed genoeg om niet in de problemen te hoeven komen."

Wedden

Meer odds

Van Halst zegt nog geen contact te hebben gehad met mogelijke opvolgers. Ook niet met Gertjan Verbeek. "Natuurlijk denk je er wel een klein beetje over na", aldus de directeur tegen RTV Oost. "Maar ik ga op geen enkele naam in. We gaan rustig kijken en als er duidelijkheid is komen we ermee naar buiten. We hopen een trainer aan te stellen die voor de gewenste resultaten kan gaan zorgen. Verbeek is vrij? Ja, maar zo zijn er nog heel veel trainers vrij. Ik ga niet op namen in."

Volgens Van Halst nam Hake het nieuws sportief op. "Hij reageerde heel professioneel, heel volwassen. "Hij is een strijder en had graag door gewild. Het zou ook niet best zijn geweest als dat niet zou zijn geweest en zo kennen we hem ook. Het siert hem dan ook dat hij open stond voor een nieuwe rol." Wat die rol wordt, is nog niet bekend.

Lees ook: Al jaren flirten met FC Twente: opvolger Hake kan eigenlijk maar één man zijn