Transfer ketst af: 'Met Larsson onwerkbare situatie, maar zit wél bij Feyenoord'

Transfer ketst af: 'Met Larsson onwerkbare situatie, maar zit wél bij Feyenoord'

28-10-2017 07:49
10

Henk Veerman zei in de zomer dat hij het technisch manager Gerry Hamstra nooit zou vergeven als zijn transfer van Heerenveen naar droomclub FC Utrecht zou afketsen. De deal ketste uiteindelijk af, maar de reservespits voelt geen wrok.

"Ik vond het heel jammer dat het niet doorging. Maar tegelijkertijd heb ik het ontzettend naar mijn zin bij Heerenveen. Wat dat betreft hoef ik niet eens vergevingsgezind te zijn", zegt Veerman, die normaal overweg kan met Hamstra, tegen de Leeuwarder Courant. "We moeten niet vergeten dat Gerry de belangen van Heerenveen behartigt. Hij wilde me niet laten gaan. Dat is zijn goed recht. Zo zit de zakenwereld in elkaar."

Veerman weigerde een transfer te forceren. "Ach, ik kan wel van alles willen en roepen, maar dat heeft totaal geen zin. Het gaat erom wat Heerenveen met mij wil. Kijk, je hebt verschillende manieren om bij een club te vertrekken. Sam Larsson stuurde aan op een onwerkbare situatie, maar hij zit nu wél bij Feyenoord. Ik heb altijd mijn best gedaan en zeg uit de grond van mijn hart dat Heerenveen een fantastische club is. Maar uiteindelijk zit ik hier nog", zegt Veerman.

Volgens de spits moet je soms 'een klootzak zijn'. "Ik had ook kunnen zeggen: ik weiger te voetballen. Mogelijk had Heerenveen me dan laten gaan. Maar ja. Ik kan wel Henk de klootzak gaan spelen. Het probleem is alleen: ik ben er niet één. Zo’n rol past mij dus niet. Dan zou ik thuiskomen en denken: Henk, wat heb je nu allemaal weer gedaan? En in mijn dorp lachen ze me uit. Nee, dan ben ik liever een gewaardeerde wisselspeler, dan een klootzak met een basisplaats."