Ziyech roept herkenning op: 'Voetballend kon ik Feyenoord aan. Maar mentaal niet'

Ziyech roept herkenning op: 'Voetballend kon ik Feyenoord aan. Maar mentaal niet'

29-11-2017 07:53
16

Hakim Ziyech was zondag de Kop van Jut, omdat hij in de ogen van de Ajax-fans te vaak de bal verspeelde aan Roda JC. De middenvelder zei zich niets aan te trekken van de fluitconcerten. Hij krijgt bijval van John van Loen, oud-spits van de Amsterdammers.

Van Loen werd in zijn carrière ook meermaals uitgefloten. "Ik dacht dan bij mezelf: wat rot voor die mensen. Waarschijnlijk hebben ze thuis niks te vertellen. Of waren de broodjes niet goed in de rust", zegt hij in de Volkskrant. "Daarna ging mijn verstand op nul. Nuldenken, noemde ik dat. Ik liet het gewoon niet toe. Zo los ik nog steeds problemen op in mijn leven."

Ook Anthony Lurling heeft er ervaring mee, maar kon er bij Feyenoord niet mee omgaan. "Ik had daarvoor bij FC Den Bosch en Heerenveen gespeeld. Daar was ik de publiekslieveling. Dit was ik helemaal niet gewend. Ik dacht: laat ik maar niet te veel risico in mijn spel leggen. Dan kunnen ze ook niet fluiten. Voetballend kon ik Feyenoord aan, dat weet ik zeker. Maar mentaal niet."

Met Ziyech speelde Lurling nog een half jaar bij Heerenveen. De oud-aanvaller leerde hem kennen als een stoïcijnse jongen. "Hij heeft echt zoiets van: ze doen maar. Vijf keer komt een pass niet aan, maar de zesde keer wel en dan is het een doelpunt. Hij is overtuigd van zijn eigen kwaliteiten. Veel meer dan ik was. Dat is het verschil tussen wel of niet geschikt zijn voor de top."