Woedend Atlético stapt naar FIFA: 'We hebben FC Barcelona aangeklaagd'

Woedend Atlético stapt naar FIFA: 'We hebben FC Barcelona aangeklaagd'

19-12-2017 17:09
18

Atlético Madrid stapt inderdaad naar de FIFA. De Madrilenen hebben een klacht ingediend tegen FC Barcelona. Barça zou op onrechtmatige wijze contacten onderhouden met Antoine Griezmann, de sterspeler van Atlético. 

Eerder op de dag schreven Spaanse media al over een officiële klacht van Atlético bij de FIFA. Een woordvoerder van de club uit Madrid heeft het nieuws bevestigd. "Atlético Madrid heeft FC Barcelona bij de FIFA aangeklaagd vanwege herhaalde contacten met Griezmann en zijn directe omgeving. Griezmann staat onder contract bij Atlético en dat blijft voorlopig zo", aldus een woordvoerder van de club tegen MD.

Volgens de regelgeving moet Barcelona eerst toestemming van Atlético hebben om over een transfer contact te mogen leggen met Griezmann. "Elke voetballer mag kiezen om bij een andere club een contract te tekenen als zijn contract afloopt." Dat is bij Griezmann niet het geval: zijn contract loopt af in 2022. "Elke overtreding van de regels zal worden beantwoord met sancties", aldus Atlético.