'Griezmann-soap in Spanje: Atlético is woest en dient klacht in tegen Barça'

'Griezmann-soap in Spanje: Atlético is woest en dient klacht in tegen Barça'

19-12-2017 15:03
32

Atlético Madrid gaat bij de FIFA een klacht indienen over het gedrag van FC Barcelona. De topclub uit Madrid vindt dat Barça regels schendt door achter de schermen pogingen te ondernemen om sterspeler Antoine Griezmann los te weken. 

Dat meldt onder meer Marca dinsdagmiddag. Het gonst in Spanje al weken van de geruchten rond Griezmann. Lijstaanvoerder Barcelona wil een extra aanvaller naar Camp Nou halen en de international van Frankrijk staat volgens diverse media bovenaan het verlanglijstje van de club. Griezmann heeft een transferclausule van 100 miljoen euro in zijn contract staan.

Werkgever Atlético is er niet van gediend dat Barça in het geheim heeft onderhandeld met de topscorer en zijn management. Barcelona-directeur Amor gaf afgelopen week openlijk toe dat 'mogelijk' gesproken is met Griezmann. Reden genoeg voor Atlético om nu een klacht in te dienen bij de wereldvoetbalbond. 

Volgens Marca denkt Atlético dat Barça met Griezmann praat om hem hem het hoofd op hol te brengen en de club zo de 'destabiliseren'. Op de Spaanse ranglijst staan Los Colchoneros zes punten achter lijstaanvoerder Barcelona.