'Simeone gaat akkoord met transfer van man van 100 miljoen; Bayern München lonkt'

'Simeone gaat akkoord met transfer van man van 100 miljoen; Bayern München lonkt'

27-12-2017 15:06
15

Yannick Carrasco staat voor een vertrek bij Atlético Madrid. De Spaanse sportkrant AS schrijft woensdag dat trainer Diego Simeone akkoord gaat met een verkoop van de 24-jarige Belg. 

Carrasco heeft dit seizoen geen basisplaats in Madrid. De vleugelaanvaller stond slechts vijf keer aan de aftrap in een competitieduel. Simeone liet hem zeven keer invallen. Tijdens de winterse transferwindow wil de Argentijnse trainer zijn selectie graag inkrimpen. 

AS meldt dat onder meer Bayern München belangstelling heeft voor Carrasco. De oud-speler van AS Monaco en Racing Genk is mogelijk in beeld als (toekomstig) opvolger van Arjen Robben en/of Franck Ribéry.

Ook vanuit de Premier League is er interesse in Carrasco, die in zijn contract een transferclausule van 100 miljoen euro heeft staan. Omdat Atlético zélf openstaat voor een vertrek, lijkt het uitgesloten dat Los Colchoneres de hoofdprijs ontvangen voor de international.

Naast Carrasco mogen ook Nicolás Gaitán en Luciano Vietto op zoek gaan naar een nieuwe club. Simeone kan vanaf januari beschikken over spits Diego Costa, die enkele maanden geleden werd ingelijfd.