De Kogel naar Spanje na mislukte Vietnam-deal: 'Periode van ups-and-downs'

De Kogel naar Spanje na mislukte Vietnam-deal: 'Periode van ups-and-downs'

19-01-2018 16:39
9

Leon de Kogel heeft zijn gewenste avontuur te pakken. De 26-jarige spits vervolgt zijn loopbaan in Spanje, meldt Go Ahead Eagles vrijdag. Om welke club het gaat, is niet bekendgemaakt.

De Kogel werd al gelinkt aan een overstap naar het Schotse Hearts, terwijl hij zelf op het allerlaatste moment de stekker uit een Vietnamese transfer trok. Hij heeft nu in Spanje alsnog een nieuwe club gevonden. De aanvaller was zijn basisplek kwijtgeraakt in de Adelaarshorst, waar hij sinds zijn komst van FC Utrecht in de zomer van 2015 actief was.

"Ik kijk terug op een mooie tijd bij een mooie club", zegt De Kogel op de clubsite van Go Ahead. "Het promotiejaar was natuurlijk het absolute hoogtepunt. Verder was het een periode van sportieve ups-and-downs. Ik ben de fans dankbaar dat ze mij steunden tijdens de mooie en vaak ook tijdens de moeilijke momenten."

De Kogel, die maandag wordt gepresenteerd in Spanje, neemt vrijdagavond afscheid van de fans in Deventer. "Ik heb me altijd gewaardeerd gevoeld door de fans en die waardering is wederzijds. Vandaar dat ik het belangrijk vind afscheid te nemen van het publiek."