'Of ik het eens ben met de visie van Ten Hag? Ja, anders zou ik mijn mening geven'

'Of ik het eens ben met de visie van Ten Hag? Ja, anders zou ik mijn mening geven'

22-01-2018 12:38
15

De samenwerking met Erik ten Hag bevalt Hakim Ziyech tot nu toe prima. Als de spelmaker van Ajax het niet eens zou zijn met de visie van de nieuwe trainer, zou hij dat zeggen.

De rol van Ziyech bij Ajax is niet veranderd, maar hij zegt wel dat hij van Ten Hag andere dingen meekrijgt dan onder voorganger Marcel Keizer. "Een nieuwe trainer geeft je natuurlijk andere dingen mee, op basis van hoe hij naar voetbal kijkt", zegt Ziyech tegen FCUpdate. "Erik doet net wat andere dingen hoe hij denkt dat ik het beste tot mijn rechtkom."

"Aanvallend en verdedigend zijn er nog genoeg dingen die beter moeten. Hij legt mij zijn visie op hoe hij denkt dat het het beste is, al houd ik aanvallende veel vrijheid. Of ik het met die visie eens ben? Ja, anders zou ik daar mijn mening eerlijk over geven."

Ten Hag maakte zondag zijn debuut als hoofdtrainer van Ajax. De Klassieker tegen Feyenoord werd met 2-0 gewonnen, mede dankzij een goed spelende Ziyech. "We waren op alle fronten beter dan Feyenoord. Dat voel je in de wedstrijd wel, met name in balbezit weren we beter. Ook waren we scherper in de duels, we hebben dominant gespeeld."