'Zachte generaal' uit Venlo maakt indruk in Sheffield: Discipline en mentaliteit

'Zachte generaal' uit Venlo maakt indruk in Sheffield: "Discipline en mentaliteit"

19-02-2018 08:43
18

Jos Luhukay heeft tijdens zijn eerste maand in Engeland een prima indruk achtergelaten. De 54-jarige Venlonaar ging begin januari aan de slag bij Championship-club Sheffield Wednesday, dat sindsdien slechts één keer verloor in tien officiële wedstrijden. 

Bovendien hielden The Owls in de FA Cup Premier League-club Swansea City in bedwang. Saillant genoeg staat die club sinds kort onder leiding van Carlos Carvalhal, de op kerstavond ontslagen Portugese voorganger van Luhukay. Beide trainers spraken elkaar kort voor de wedstrijd. "Een zeer prettige ontmoeting. Hij gaf me veel informatie, zodat ik een iets beter beeld van de ploeg en de club kreeg", aldus de Limburger in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De spelersgroep merkt wel een duidelijk verschil tussen Carvalhal en Luhukay, die in Duitsland de bijnaam 'De zachte generaal' kreeg. "We trainen twee keer op een dag. Discipline en mentaliteit wegen zwaar voor hem. We waren, dat kan ik wel toegeven, niet fit genoeg", stelt George Boyd. Ook analist Michael Owen heeft een prima eerste indruk van de Nederlander. "Luhukay weet wat hij doet", stelt de Ballon d'Or-winnaar van 2001.