AZ weet toptalent aan zich te binden: 'Ik doe mijn best om uit te blinken'

AZ weet toptalent aan zich te binden: 'Ik doe mijn best om uit te blinken'

26-02-2018 16:11
21

AZ heeft Kenzo Goudmijn gecontracteerd. De zestienjarige aanvallende middenvelder, zoon van oud-prof Kenneth Goudmijn, signeerde maandag een overeenkomst tot medio 2020, meldt de nummer drie van de Eredivisie.

Goudmijn maakt dit seizoen deel uit van AZ onder 19. In het oefenduel met KV Mechelen afgelopen zomer maakte de jeugdinternational al zijn officieuze debuut in AZ 1. In januari ging hij mee op trainingskamp naar Estepona, waar hij een helft meedeed tijdens het vriendschappelijke treffen met St. Gallen.

"Ik speel nu in Onder 19 terwijl ik eigenlijk in Onder 17 hoor", zegt Goudmijn op de clubsite. "Ik doe mijn best om uit te blinken en zo snel mogelijk een volgende stap omhoog te maken. Het is heel gaaf dat ik al twee keer een oefenduel met het eerste elftal heb mogen spelen. Ik weet dus wat er nog moet gebeuren om dat niveau te halen. Dit contract is alvast een mooie bevestiging dat ik op de goede weg ben."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij dat AZ weer een speler uit de eigen jeugdopleiding heeft vastgelegd. "Kenzo is een veelzijdige, aanvallende middenvelder die de attractieve manier van spelen van AZ verstaat. Hij is een aanvallend ingestelde speler met uitstekende technische en inzichtelijke vaardigheden."