Koeman getuige van blessure De Jong: 'Niet in de stemming om hem te spreken'

Koeman getuige van blessure De Jong: 'Niet in de stemming om hem te spreken'

01-03-2018 06:50
59

Frenkie de Jong had woensdag dubbel veel pech. De verdediger/middenvelder van Ajax raakte geblesseerd onder het toeziend oog van bondscoach Ronald Koeman, die bij de Amsterdammers op bezoek was.

Koeman was er langs het trainingsveld getuige van hoe De Jong de buitenste twee banden van zijn linkerenkel scheurde, meldt De Telegraaf. Na eerdere werkbezoeken aan PSV, Feyenoord en AZ was de bondscoach woensdag te gast bij zijn andere ex-werkgever Ajax. Hij zag hoe De Jong met een van pijn vertrokken gezicht naar de kleedkamer werd gedragen.

"Mijn enkel klapte naar binnen, werd onmiddellijk dik en ik wist dat het fout zat", reageert De Jong in de ochtendkrant. "Nee, ik heb meneer Koeman niet meer gesproken, maar ik was daar ook echt niet voor in de stemming." Hij werd woensdag meteen onderzocht in het AMC. "Over een week of twee weken moet ik terugkomen en dan valt er meer te vertellen over de duur van het herstel."

De Jong lijkt in ieder geval de komende weken te moeten toekijken. De spelbepaler kwam dit seizoen 22 keer in actie, waarvan zestien als basisspeler. Daarin was hij goed voor zeven assists.