Go Ahead in actie na De Graafschap-rellen: 'Voorkomt niet dat er vuurwerk is'

Go Ahead in actie na De Graafschap-rellen: 'Voorkomt niet dat er vuurwerk is'

15-03-2018 17:30
18

Go Ahead Eagles gaat eigen supporters strenger controleren naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Enkele Deventer supporters bestormden na afloop van de wedstrijd het veld en vielen spelers van de gasten aan.

De nummer achttien van de Jupiler League heeft maatregelen aangekondigd ten opzichte van de vaste bezoekers van Vak 19, dat aan het uitvak in de Adelaarshorst grenst. De onderste drie rijen van het tribunevak zullen voortaan niet bezet zijn. 'De reden hiervoor is dat er regelmatig veel druk ontstaat onderin het vak. Seizoenkaarthouders op de eerste drie rijen van Vak 19 worden uitgenodigd een nieuwe vaste plek uit te zoeken in het vak', laat Go Ahead weten via de clubsite.

Daarnaast zullen er geen losse kaartjes meer verkocht worden voor het vak en zullen alle seizoenskaarthouders bij betreden van het stadion gefouilleerd worden. 'De geschiedenis heeft geleerd dat steekproefsgewijze fouillering bij de tourniquets niet voorkomt dat er vuurwerk wordt meegenomen.'

De maatregelen zullen in ieder geval tot het einde van het seizoen van kracht zijn. Go Ahead moet nog beslissen of het na de zomer eenzelfde beleid hanteert.