Vitesse-spelers raden trainerswissel af: 'Ik sta echt vierkant achter hem'

Vitesse-spelers raden trainerswissel af: 'Ik sta echt vierkant achter hem'

09-04-2018 11:14
25

Vitesse verkeert in een sportieve crisis en de kritiek op Henk Fraser is enorm. De spelersgroep staat desondanks als één man achter de trainer, stellen Bryan Linssen, Guram Kashia en Alexander Büttner.

"De trainer treft geen blaam", zegt de linksback in de Gelderlander. "Dat is veel te gemakkelijk. Wij laten het afweten." Ook Kashia wil niets weten van de kritiek op Fraser. "Ik weet hoe hard deze trainer werkt voor de club en voor ons. Ik sta echt vierkant achter hem. En dat is geen politiek correct antwoord. Zo staan we er als groep in. Als er dan kritiek is, moet die op ons zijn gericht."

De aanvoerder raadt een trainerswissel sterk af. "Ik zie het nut niet om voor de laatste vier competitiewedstrijden nog in te grijpen. Alsof het dan ineens veel beter gaat. Wij staan er momenteel niet. We leveren niet. De band met de staf is juist goed", aldus de Georgiër. "Daarom is de frustratie ook zo groot. Iedereen moet ballen tonen. Er staat een plek in de play-offs op het spel."

Linssen wil van een crisis niets weten in Arnhem. "Crisis? Dat woord neem ik niet in de mond. Ik heb echte crises beleefd. Degradatievoetbal. Degradatie. Bij VVV en Heracles. Dát is crisis. Dan staan er banen bij personeel op het spel. Wij staan nog steeds op een play-offplek. Maar, daar kunnen we niet omheen, we draaien slecht. Dit is wel een klap, hoor. Dit doet echt pijn."