'Maatje van Memphis mag vertrekken: Lyon wil cashen met verkoop van uitblinker'

'Maatje van Memphis mag vertrekken: Lyon wil cashen met verkoop van uitblinker'

06-05-2018 12:48
21

Nabil Fekir (24) vertrekt komende zomer naar alle waarschijnlijkheid bij Olympique Lyon. De teamgenoot van Memphis Depay heeft met de club afgesproken dat er medewerking wordt verleend wanneer geïnteresseerde clubs zich voor hem melden in Lyon. 

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde L'Équipe. In de zomer van 2015 verlengde de uitblinker van de Franse formatie zijn contract tot 2020, maar onderdeel van die deal is dat Lyon in de zomer van 2018 meewerkt aan een transfer van de middenvelder. Ook wanneer Lyon zich kwalificeert voor de Champions League zal de clubleiding een vertrek van Fekir niet blokkeren, zo is de afspraak. 

Verwacht wordt dat Fekir dé financiële klapper van het jaar gaat worden voor Lyon, zoals Alexandre Lacazette dat voor de club was in de zomer van 2017. Verschillende Europese topclubs zitten achter de Fransman aan. Onder meer Arsenal werd de afgelopen periode in verband gebracht met de aanvallende middenvelder. Volgens The Sun willen The Gunners maar liefst vijftig miljoen euro bieden. 

Fekir speelde dit seizoen 37 voor de nummer twee van de Ligue 1. Daarin wist hij 22 keer te scoren en was hij acht keer aangever bij een doelpunt.