Moeilijke jeugd voor NEC-talent: 'Ik verkocht mijn PSV-spullen via Marktplaats'

Moeilijke jeugd voor NEC-talent: 'Ik verkocht mijn PSV-spullen via Marktplaats'

19-05-2018 13:33
43

NEC-aanvaller Arnaut Groeneveld baalt er nog steeds van dat hij niet is doorgebroken bij PSV. De Ossenaar met Nigeriaanse roots speelde in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren, maar vertrok in de zomer van 2016 naar NEC.

Groeneveld had toen een lastige jeugd achter de rug, waar hij echter niet te veel over kwijt wil. "Iedereen zal ervan schrikken. Ik wil nu in mijn comfortzone blijven. Als ik te veel in detail treed, achtervolgt het me mijn hele carrière", vertelt hij aan het Brabants Dagblad. De huidige jeugdinternational werd in pleeggezinnen ondergebracht en kende financiële moeilijkheden. "Ik wilde niet om geld aankloppen bij mijn vader. Daar ben ik te trots voor. Ik verkocht spullen die ik van PSV kreeg aan vrienden of via marktplaats.nl. Het had met mij de verkeerde kant op kunnen gaan. Er is mij aangeboden om voor flink wat geld 'zaken' te verkopen."

Hoewel PSV, 'een club met zoveel mogelijkheden', volgens Groenveld op de hoogte was van zijn thuissituatie, kon hij geen contract in Eindhoven tekenen. "Ik bleef PSV lang trouw, maar verdiende nooit een cent. Dat deed pijn." Later werd hij als B1-speler teruggezet naar de B2. "Het stimuleerde mij alleen maar om het tegendeel te bewijzen. Als PSV meer vertrouwen had getoond, had ik ook een potentiële basisspeler kunnen zijn." Groeneveld denkt ondanks alles echter met veel plezier terug aan zijn tijd in Eindhoven. "Ik heb er verder een geweldige tijd gehad en zou er zonder aarzeling weer gaan voetballen."

Lees ook: NEC-uitblinker wil vertrekken: "Er is interesse. Van clubs uit de Eredivisie"