'Afronding Ajax-transfer duurde langer dan verwacht door moeizame zoektocht'

'Afronding Ajax-transfer duurde langer dan verwacht door moeizame zoektocht'

31-05-2018 00:00
79

De komst van Lisandro Magallán hangt al weken in de lucht, maar bevestiging vanuit Ajax bleef vooralsnog uit. Dat heeft volgens TyC Sports een simpele reden: Boca Juniors zocht een vervanger.

Magallán arriveerde woensdag bij De Toekomst voor het eerste deel van zijn medische keuring. Dat markeerde het einde van een lange periode van geruchten, waarin het wel steeds duidelijker werd dat Ajax zich zou versterken met de 24-jarige verdediger. De afronding van de transfer liep volgens TyC Sports grote vertraging op door het bestuur van Boca Juniors.

Het lukte de Argentijnse kampioen niet om een nieuwe verdediger te vinden, ook al was het sinds eind 2017 al duidelijk dat Magallán zou vertrekken. Inmiddels is versterking onderweg: Gustavo Gomez (AC Milan) en/of Carlos Izquierdoz (Santos Laguna) moeten Magallán doen vergeten.

Ajax betaalt naar verluidt acht miljoen euro voor Magallán. Door bonussen kan de transfersom de komende jaren anderhalf miljoen euro hoger uitvallen. Donderdag ondergaat de Argentijn het tweede deel van zijn medische keuring in Amsterdam, waarna Ajax zijn komst wereldkundig zal maken.