Lozano bezorgt Mexico sensationele overwinning in spektakelstuk tegen Duitsland

17-06-2018 18:50
150

Mexico heeft zondagavond voor een enorme WK-stunt gezorgd door regerend wereldkampioen Duitsland met 1-0 te verslaan. PSV-ster Hirving Lozano knalde in de eerste helft de winnende treffer binnen.

Duitsland en Mexico maakten er in Moskou een fantastisch schouwspel van. Opvallend genoeg gaf de ploeg van bondscoach Joachim Löw met name in de eerste helft érg veel ruimte weg. Mexico kon naar hartelust counteren. Nadat Die Mannschaft een paar keer was ontsnapt, onder meer dankzij een goede save van Manuel Neuer, viel na 35 minuten de openingstreffer alsnog.

Mexico kwam er razendsnel uit en Javier Hernández bezorgde de bal uiteindelijk bij Lozano. Hij kapte Mesut Özil uit en schoot in de korte hoek raak.

Na de pauze werd Duitsland beter en dominanter. Er ontstond voor de Mexicanen minder ruimte om gevaarlijk te worden in de counter. Rond het strafschopgebied had de regerend wereldkampioen de bal, maar écht grote kansen ontstonden er niet. Rechtsback Joshua Kimmich probeerde het met een omhaal en een schot van Julian Draxler werd geblokt. Aan de andere kant van het veld dacht Mexico recht te hebben op een penalty toen Hernández door Mats Hummels naar de grond was geduwd.

Na het inbrengen van Marco Reus en Mario Gomez kreeg Mexico in de absolute slotfase veel ruimte en de nodige kansen om de wedstrijd te beslissen. Er werd echter zéér slordig omgesprongen met de mogelijkheden, waardoor het tot de laatste seconde spannend bleef. Invaller Julian Brandt schoot van afstand nog tegen de paal. De gelijkmaker viel niet meer.

Duitsland komt volgende week zaterdag weer in actie. Zweden is dan de tegenstander. Mexico neemt het op tegen Zuid-Korea.