Update: Jans reageert op bijzonder Van Weert-gerucht: Geen klinkklare onzin

Update: Jans reageert op bijzonder Van Weert-gerucht: "Geen klinkklare onzin"

19-06-2018 13:35
48

Tom van Weert is dinsdagochtend uitgegroeid tot onderwerp van een wel heel bijzonder transferverhaal. De spits van FC Groningen siert de voorpagina van de Portugese sportkrant Record en wordt nadrukkelijk gelinkt aan Sporting Portugal.

Record meent zelfs al dat de transfer van Van Weert al bijna rond is. Volgens een bondig bericht op de website van de sportkrant zijn bijna alle formaliteiten tussen de betrokken partijen inmiddels afgerond. De geboren Brabander zou zelfs al onderweg naar Lissabon zijn. Voor hoeveel seizoenen Van Weert gaat tekenen en welk bedrag FC Groningen overhoudt aan de deal, is vooralsnog onduidelijk. Van Weert zou in de Portugese hoofdstad zijn landgenoot Bas Dost moeten aflossen: de topschutter wil Sporting verlaten, nadat hij onlangs is aangevallen door hooligans van de club.

De 28-jarige Van Weert heeft net zijn tweede seizoen in Groningen achter de rug. In 48 Eredivisie-wedstrijden was hij goed voor zeventien competitietreffers. In twee seizoenen Excelsior kwam hij zelfs tot 24 doelpunten. Daarvoor droeg de in Sint-Michielsgestel geboren spits het shirt van FC Den Bosch.

Update 13.35: Ron Jans, technisch manager van FC Groningen, wil niet zeggen of de club bereid is om mee te werken aan een verkoop van Van Weert. Er lijkt inderdaad iets te spelen rond de spits. "Er wordt veel onzin geschreven in deze periode. Maar dit is geen klinkklare onzin. Daar wil ik het bij laten", tekent RTV Noord dinsdagmiddag op uit zijn mond. 

No Poll