Schandaal in Rusland: Vitesse-trainer Slutsky moet per direct weg als analist

Schandaal in Rusland: Vitesse-trainer Slutsky moet per direct weg als analist

21-06-2018 13:05
66

Leonid Slutsky is donderdag het onderwerp van gesprek in Rusland. De nieuwe trainer van Vitesse is met onmiddellijke ingang géén WK-analist meer op de Russische televisie.

Slutsky schoof de afgelopen dagen aan bij Channel 1, een zender die wordt gerund door de staat. In één van zijn analyses zou hij hebben gerefereerd aan Alexei Navalny. Navalny is een advocaat en een bekende criticaster van Vladimir Poetin. In december 2017 werd hij uitgesloten van deelname aan de presidentsverkiezingen en in de gevangenis gegooid.

Dat Slutsky publiekelijk de naam van Navalny liet vallen, komt hem nu duur te staan. Onder druk van het Kremlin is hij per direct uit zijn functie ontheven. "Jammer genoeg zit mijn werk bij Channel One erop", laat Slutsky, voormalig bondscoach van Rusland, weten. Hij analyseerde Rusland - Egypte, Rusland, Saudi - Arabië, Duitsland - Mexico en Engeland - Tunesië.

Slutsky is komend seizoen te bewonderen in de Eredivisie. De opvolger van Henk Fraser zette in maart zijn handtekening onder een tweejarig contract.