'Bij Ajax heb je tachtig procent balbezit en krijg je continu de bal in de voeten'

'Bij Ajax heb je tachtig procent balbezit en krijg je continu de bal in de voeten'

30-07-2018 09:27
29

Mateo Cassierra moet voorlopig op zijn beurt wachten bij FC Groningen. Danny Buijs ziet dat de Ajax-huurling, die in de voorbereiding kwakkelde met fysieke ongemakken, nog moet wennen.

Cassierra staat in de pikorde achter Tom van Weert, die als diepe spits aan het nieuwe seizoen begint. Van een combi tussen de twee aanvallers is voorlopig geen sprake. "Ik ben er geen voorstander van dat ze statisch naast elkaar staan, dus zouden ze meer onder elkaar moeten spelen", vertelt trainer Danny Buijs in het Dagblad van het Noorden.

"Cassierra zou dan onder Van Weert moeten spelen, want ik vind Van Weert meer de afmaker die het deze voorbereiding bovendien heel goed doet. We hebben het een paar keer uitgeprobeerd."

Buijs ziet dat Cassierra nog meters moet maken. "We zijn tevreden over Cassierra, maar het is ook duidelijk dat hij nog moet wennen aan onze speelwijze. Bij Ajax heb je tachtig procent balbezit en krijg je als spits continu de bal in de voeten. Wij willen daarnaast ook dat hij diep gaat, afjaagt, tweede ballen verovert. Je moet hem even de tijd geven."

Lees ook: Cassierra belandt op bank bij FC Groningen: "Hij is nog net iets verder"