ADO meldt zich officieel bij Heerenveen: Eerst moeten de clubs er uit komen

ADO meldt zich officieel bij Heerenveen: "Eerst moeten de clubs er uit komen"

30-07-2018 14:08
60

ADO Den Haag maakt werk van Henk Veerman. De eredivisionist heeft zich officieel gemeld bij sc Heerenveen, bevestigt zaakwaarnemer Henk Timmer.

Het kamp-Veerman is vooralsnog niet aan zet. "Eerst moeten de clubs er uit komen, pas dan kunnen wij gaan praten", zegt Timmer tegen Omroep West. "Wij hebben nog niet gesproken met ADO, dus ook nog geen overeenstemming over een contract."

De Volendamse spits van Heerenveen heeft over belangstelling niet te klagen. Timmer: "Er zijn vijf à zes clubs die interesse hebben in Veerman. Wat hij zelf wil? Hij wil spelen, waar het dan ook is. Hij maakt graag een stap. Of kunstgras een struikelblok kan zijn? Nee!"

Heerenveen-directeur Gerry Hamstra erkent dat meerdere clubs zich hebben gemeld voor Veerman. "Een aantal clubs heeft een bod gedaan, maar het bedrag dat wij willen hebben we nog niet gezien. Wij hebben Henk Veerman aangeven dat, als er een goed bod komt, wij willen meedenken. Een vertrek is dus bespreekbaar."

Veerman zou ongeveer vijf ton moeten kosten, maar Heerenveen kan waarschijnlijk meer vragen door de felle concurrentiestrijd. ADO ziet in de spits een opvolger van de naar AZ vertrokken Bjorn Johnsen.

Lees ook: Immers zet druk op droomtransfer ADO: "Voor je het weet zit 'ie ergens anders"