Ook Feyenoord bevestigt Jones-nieuws: 'All the best, Brad!'

Ook Feyenoord bevestigt Jones-nieuws: 'All the best, Brad!'

01-08-2018 10:04
41

Brad Jones heeft Feyenoord per direct verlaten. De Rotterdammers maken woensdagochtend via de officiële kanalen bekend dat de Australische doelman zijn carrière bij Al-Nassr in Saudi-Arabië voort gaat zetten.

VoetbalPrimeur meldde dinsdagavond al dat de onderhandelingen tussen de 36-jarige sluitpost en zijn nieuwe werkgever in een vergevorderd stadium waren. Woensdagochtend werd de deal bevestigd door de club uit Saudi-Arabië.

Jones kwam in de zomer van 2016, na een half jaar in dienst van NEC, naar De Kuip om de geblesseerde Kenneth Vermeer te vervangen. De Australiër groeide echter uit tot nummer één onder de lat. "Mijn gezin en ik hebben een geweldige tijd gehad in Rotterdam en bij de club", laat hij weten aan de clubsite. "Ik koester vele mooie herinneringen, maar uiteraard zal ik vooral het veroveren van de landstitel en de huldiging op de Coolsingel nooit vergeten."

"We oriënteren ons op de markt"
Feyenoord-directeur Martin van Geel laat weten dat men Jones zijn transfer gunt. "We kunnen ons permitteren een prima doelman te laten vertrekken, omdat we met Justin Bijlow, Kenneth Vermeer - die gelukkig weer fit is - en Ramón ten Hove nog steeds over een prima keepers-selectie beschikken", stelt Van Geel. "Bovendien creëren we zo ruimte in ons salarisbudget en uiteraard zullen we ons blijven oriënteren op de markt."

Of Van Geel hiermee bedoelt dat Feyenoord een extra keeper wil halen, is nog onduidelijk. Voetbal International berichtte dinsdagavond dat de regerend bekerwinnaar zich had gemeld bij voormalig NEC-doelman Joris Delle.