Flitsend PSV ruim langs FC Utrecht: Bergwijn dé grote uitblinker

11-08-2018 22:35
320

PSV is flitsend begonnen aan de competitie. FC Utrecht kwam er in het Philips Stadion geen moment aan te pas en kreeg een flink pak slaag: 4-0.

Het was lang eenrichtingsverkeer in Eindhoven. PSV had in de beginfase moeite om door de Utrecht-muur te breken, maar Gastón Pereiro brak de ban na een kwartier spelen: de Uruguyaan verschalkte doelman David Jensen met een heerlijke vrije trap, waardoor het vertrek van Utrecht gebroken was. Daarna gebeurde er weinig in het PSV-stadion. Het echte spektakel vond in de tweede helft plaats.

Steven Bergwijn leek de wedstrijd al vroeg in de tweede helft in het voordeel van PSV te beslissen. Na een afgeslagen hoekschop kreeg de twintigjarige aanvaller de bal voor zijn voeten. Hij hoefde geen twee keer na te denken en schoot de bal vanaf de rand van de zestien loepzuiver achter Jensen: 2-0. Utrecht kwam er niet aan te pas en maakte geen moment aanspraak op een resultaat in Eindhoven, al werd er niet per se slecht gevoetbald.

Na de 2-0 had PSV niets meer om zich zorgen over te maken. In de slotfase mocht ook Hirving Lozano zichzelf op het scorebord zetten. Nadat Luuk de Jong een niet te missen kans miste, schoot Lozano de bal snoeihard binnen. Even later had Bergwijn, dé grote uitblinker van PSV, 4-0 moeten maken, maar dat liet hij na. Dat gebeurde later via Denzel Dumfries alsnog, die uit een corner binnenkopte.

Maximiliano Romero mocht van Van Bommel zijn debuut maken, al viel de Argentijn verder niet op. De wedstrijd vroeg ook niet meer om een serieuze inspanning van de miljoenenaankoop van PSV. Door de 4-0 overwinning is PSV de koploper van de Eredivisie.