Update: Troost-Ekong definitief naar Udinese, verdediger neemt afscheid van Turken

Update: Troost-Ekong definitief naar Udinese, verdediger neemt afscheid van Turken

17-08-2018 15:40
32

William Troost-Ekong vervolgt zijn carrière bij Udinese. Volgens Sky Sport Italia is de Italiaanse club het met Troost-Ekong eens geworden. Naar verluidt is met de transfer zo'n 3,3 miljoen euro gemoeid.

De voormalig jeugdinternational van Oranje kan daar een centaal verdedigingsduo gaan vormen met Bram Nuytinck, die ook bij Udinese actief is. Afgelopen zomer was Troost-Ekong met Nigeria actief op het WK in Rusland. In totaal speelde hij 24 interlands voor Nigeria. Eerder speelde hij jeugdinterlands voor Nederland O20 en O19.

In Nederland kwam Troost-Ekong uit voor FC Dordrecht en FC Groningen. Een jaar geleden maakte de 24-jarige verdediger de overstap van het Belgische AA Gent naar het Turkse Bursaspor, dat een miljoen euro voor hem betaalde. In Turkije kwam Troost-Ekong vorig seizoen tot 27 competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

In Bram Nuytinck treft Troost-Ekong dus een Nederlander in de selectie van Udinese. Nuytinck speelt sinds 2017 bij de Italiaanse ploeg, dat hem destijds voor drie miljoen overnam van Anderlecht.

Update 17/8, 15.40 uur: William Troost-Ekong mag zich definitief speler van Udinese noemen. De Serie A bevestigt dat de Italiaanse club het contract van de 24-jarige verdediger heeft opgestuurd. Zelf nam hij via Twitter ook al afscheid van Bursaspor, dat naar verluidt 3,3 miljoen euro ontvangt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie